Web Toolbar by Wibiya

luni, 3 decembrie 2012

Tipuri de Memorii RAM

Cunoscute sunt 3 tipuri mari de memorii RAM... pai sa vedem care sunt :

1.SDRAM (Synchronous DRAM): SDRAM-ul funcţionează pe o frecvenţă de la 66 MHz până la 133 MHz (PC133) oficial; neoficial poate ajunge până la 180 MHz.Dynamic random access memory (DRAM) este un tip de memorie cu acces direct care stochează fiecare bit. Este cel mai vechi tip de RAM, se mai întâlneşte doar la computerele vechi.

2.Double data rate, un mod de transfer pentru informații pe magistrala PC-ului. o DDR SDRAM o DDR2 SDRAM o DDR3 SDRAM Rata de transfer de date a DDR-ului este practic dublă decât cea a SDRAM-ului. DDR-ul funcţionează pe o frecvenţă între 100 MHz (PC1600) şi 400 MHz (PC3200). DDR-ul este fizic incompatibil cu SDRAM-ul. Varianta mai nouă a DDR-ului este DDR2 – funcţionează pe o frecvenţă între 400 MHz şi 800 MHz, este cea mai întâlnită la calculatoarele noi, însă, şi-a făcut apariţia şi DDR3 care funcţionează pe o frecvenţă între 800 MHz şi 1600 MHz şi care este la ora actuală cea mai performantă memorie RAM.
3.RDRAM-ul este o versiune mai scumpă a DDR-ului cu aceleaşi performanţe şi majoritatea producătorilor au renunţat la a o mai dezvolta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes