Web Toolbar by Wibiya

luni, 3 decembrie 2012

SSD,HDD,SSH - Memory.Ce alegem?

Sa incepem cu SSD-urile:

SSD-urile interne cu interfata PCI , care vin instalate direct pe placa de baza. Sunt cele mai rapide, dar si cele mai piperate la pret. Acestea pot avea viteze de scriere si citire 900Mb/s respectiv 1Gb/s sau mai mult.
SSD (Solid State Drive) este un dispozitiv de stocare a datelor ce folosesc numai microcipuri.
Primele SSD-uri, incep sa-si faca aparitia prin 1950, care aveau memorii de tip DRAM, iar in 2008 acestea au fost inlocuite cu unele de tip NAND.

SSD-urile interne cu interfata SATA , care vin instalate la placa de baza prin intermediul unui cablu cu aceeasi interfata. Specificatiile tehnice difera mult, deasemenea si pretul. Acestea pot avea viteze de scriere si citire de maxim 500Mb/s respectiv 600Mb/s.
 SSD-urile externe  care vin instalate in exteriorul carcasei unui PC, tot prin intermediul unor cabluri.
SSD-urile externe cu tehnologie Wi-Fi , la care te conectezi prin intermediul wirelles-ului.

HDD (Hard Disc Drive), sunt dispozitive electromecanice cu discuri de stocare aflate in miscare.
Vitezele de citire si scriere nu le depasesc pe cele al unui SSD, insa HDD-urile pot avea capacitati de peste 1Tb.
Sunt 2 tipuri : HDD-uri interne si externe .

SSH (Solid State Hybrid) este o combinatie intre SSD si HDD  Seagate a realizat 2 SSH-uri. Unul de 500Gb si altul de 750gb.

Avantaje si dezavantaje :
SSD-urile:au viteza foarte buna, sunt rezistente la socuri, temperaturi, au consum redus, dar dezavantajul acestora sunt durata de viata, capacitatea si pretul inca ridicat.
HDD-urile: sunt foarte accesibile la pret, au capacitati mari, durata de viata este nelimitata, dar dezavantajul acestora o reprezinta rezistenta la socuri, temperaturi, consumul de energie, viteza si zgomotul.
SSH-urile folosesc pentru stocare platane, iar memoria flash este folosita pentru pornirea sistemului de operare si la rularea unor aplicatii. Aceste SSH-uri pot fi avantajoase doar pentru laptop-uri, datorita vitezei mai bune fata de un HDD, si capacitati mai mari fata de un SSD .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes