Cooler |
Fiecare carcasa (in general) are in “dotare” 1-2 pana la 5 (poate si mai multe) locasuri pentru ventilatoare. Acelor locasuri este bine sa le atasati cate un ventilator si ideal ar fi sa puneti si cate o sita care sa protejeze compontele de praf. Nu e o investitie chiar atat de costisitoare dar este extrem de benefica.
Cu totii investim sume importante in propriul computer pentru a avea performanta dorita , spre exemplu cumparam un procesor puternic dar fara un cooler pe masura si utilizam tot felul de alte variante ieftine care ne diminueaza performanta la care visam cand am cumparat procesorul. Ventilarea este foarte importanta pentru functionarea optima a computerului, fiid responsabila de temperaturile care se ating in cursul lucrului la PC si intrun final de performanta data de PC.
Este important ca spatiul in carcasa unitatii sa fie cat mai mare , incercand sa se pozitioneze cablurile aferente cat (mai mascate) mai pe peretii unitatii , marinduse volumul de aer care poate circula cu viteza mai mare si fara obstacole favorizanduse racirea componentelor.
De aceea trebuie sa asiguram un flux de aer optim pentru mentinerea unor temperaturi medii atat in stadiul de sarcina cat de rulaj normal al PC-ului. O unitate cand o cumparam in general are cel putin 2 ventilatoare si anume cel de la procesor si cel de la "SURSA".
Daca fabricantul a stabilit ca sunt necesare 2 ventilatoare pentru configuratia unitatii respective este ok. In cazul in care intervenim cu modificari asupra componentelor "HARDWARE" este bine sa reeavual acea configuratie referinduse la numarul de ventilatoare, si fluxul de aer.
Nu trebuie nici sa exageram cu numarul de coolere, deoarece ele in timp produc zgomot care duce la disconfort.
Air Circulation |
Va recomand sa folositi un program pentru masurarea temperaturii componentelor unitatii.
Program: EVEREST
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu