După multe luni în care s-a vorbit despre Windows 8, Microsoft a lansat în mod oficial cel mai recent sistem de operare. Compania se află în fața celei mai radicale schimbări din istoria sistemelor de operare Windows de până acum. Interfața Windows 8 este total diferită față de cea cu care s-au obișnuit în mod tradițional utilizatorii Windows. Windows 8 vine cu noi funcționalități, iar una dintre cele mai mari schimbări este faptul că se adresează în mod special utilizatorilor de dispozitive cu ecrane touchscreen. Windows 8 este primul sistem de operare al Microsoft care suportă comenzi prin intermediul touchscreen-ului.
Conform tradiţiei Microsoft, fiecare versiune nouă de Windows vine cu cerinţe de sistem mai exigente decât cea pe care o înlocuieşte, obligând utilizatorii la investiţii suplimentare pentru actualizarea configuraţiei PC-urilor deţinute, sau înlocuirea completă a acestora cu modele de generaţie mai nouă.
Din fericire Windows 8 pune capăt acestei tradiţii, promiţând să ruleze în condiţii la fel de bune şi pe hardware-ul existent, indiferent dacă a fost creat pentru Windows 7 sau predecesorul său, Windows Vista. Conform informaţiilor furnizate chiar de Microsoft, tot ce avem nevoie pentru a ne bucura de o experienţă fluentă cu Windows 8 este:
- Un procesor la 1 GHz, atât pentru versiunea de Windows 8 pe 32 biţi, cât şi cea pe 64 biţi
- 1 GB memorie RAM pentru versiunea pe 32 biţi a sistemului de operare şi 2 GB RAM pentru cea de 64 biţi.
- Harddisk sau SSD cu capacitatea de minim 16 GB, sau 20 GB dacă preferăm versiunea pe 64 biţi a sistemului de operare.
- Placă video compatibilă cu API-ul DirectX 9 şi specificaţiile WDDM 1.0
- Din păcate pentru o experienţă completă cu Windows 8 avem totuşi nevoie de un ecran cu interfaţă multi-touch, facilitate absentă pentru majoritatea PC-urilor actuale.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu